Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

Δελτίο Τύπου
Τη Μ.Παρασκευή 14 Απριλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου, η οποία τελέστηκε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος προηγήθηκε της Ιεράς Λιτανείας του Επιταφίου στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες πιστοί και οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου.Υπήρξε άκρως συγκινητική και ιδιαίτερα μεγαλειώδης η στιγμή που τρεις επιτάφιοι-ο επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως, ο επιτάφιος του Καθεδρικού Ι.Ν.Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως και ο επιτάφιος του Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Συκεών-συναντήθηκαν στην περιοχή Βαρσαμή σε μια διατράνωση της Νίκης του Χριστού πάνω στο θάνατο.
Την ίδια μέρα η Γυναικεία Χορωδία της Ι.Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» έψαλε τα εγκώμια του επιτάφιου θρήνου συνδυάζοντας με έναν αρμονικό τρόπο τη σολιστική απόδοση με τη χορωδιακή μελωδία και το βυζαντινό ισοκράτημα.
Εκ του Γραφείου Τύπου.