Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Η Ακολουθία του Νυμφίου στην Καλλιθέα Καστοριάς (ΦΩΤΟ).Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλλιθέας τελέσθηκε η Ακολουθία του Νυμφίου, τη Μεγάλη Δευτέρα το βράδυ, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στην Παραβολή των Δέκα Παρθένων, η οποία αναγινώσκεται στον Όρθρο της Μεγάλης Τρίτης.

Η Παραβολή αυτή, σημείωσε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, μάς θυμίζει μια αρετή, που σπανίζει σήμερα στις μέρες μας, την αρετή της ελεημοσύνης. Δεν μπορούμε να εισέλθουμε στη Βασιλεία των Ουρανών με άδεια χέρια. Εάν δεν γίνουμε, όπως είπε ο ίδιος ο Χριστός στην Παραβολή του Πολύτιμου Μαργαρίτη, καλοί έμποροι. Είμαστε έμποροι και αγοραστές της Βασιλείας των Ουρανών, κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο. Και η Βασιλεία των Ουρανών δεν αγοράζεται με λόγια, αλλά με έργα, κατά τον λόγο και την προτροπή του Χριστού «εφ’ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε».
Και έκλεισε την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος λέγοντας πως, εάν θέλουμε να δούμε το πρόσωπο του Χριστού, θα πρέπει να ασκήσουμε την αρετή της ελεημοσύνης και έτσι να βρεθούμε έκθετοι στην χαρά του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.