Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Η περιφορά του Επιταφίου στα φωτισμένα με πυρσούς σοκάκια της Αναβρυτής.


IMG_0283 
_MG_9305
Σε κατανυκτικό κλίμα και παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε και φέτος η περιφορά του Επιταφίου στο πανέμορφο χωριό του Ταϋγέτου, την Αναβρυτή, το βράδυ της Μ. Παρασκευής.
Η Ακολουθία του Ιερού Επιταφίου τελέσθηκε, στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου, από τον Πανοσ. Αρχ. π. Ιερόθεο Βαρβιτσιώτη τον οποίο συνεπικούρησε ο συνταξιούχος κληρικός π. Γεώργιος Κορίνης.

Μικροί και μεγάλοι, ψάλλοντας τα εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου, συνόδευσαν τον εξαιρετικά στολισμένο Επιτάφιο στα γραφικά σοκάκια του χωριού, τα οποία, όπως κάθε χρόνο, φωτίζονταν από φαναράκια και πυρσούς δημιουργώντας μία μοναδική ατμόσφαιρα.
Μετά το τέλος της περιφοράς και της Ακολουθίας, ο Σύλλογος Βρυσεατών και Φίλων της Αναβρυτής «Η Φανερωμένη» πρόσφερε σε όλους τους παρευρισκομένους τσάι του βουνού με μέλι στα δύο καφενεία του χωριού.
(το φωτογραφικό υλικό είναι του κ. Ηλία Περγαντή)
_MG_9266 _MG_9357 _MG_9255 _MG_9264 _MG_9313 _MG_9318