Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Η Ακολουθία τω Παθών του Κυρίου μας εις τον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Αγ. Παρασκευής - Λαγκαδά.

Μέσα σε κλίμα κατανύξεως τελέσθηκε το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης, 13 Απριλίου ε.έ., η συγκινητική Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Πλήθος πιστών προσήλθε καθ΄ όλη την διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας και συμμετείχε προσευχητικώς ακούγοντας με ευλάβεια τα Δώδεκα Ευαγγέλια και βιώνοντας μέσα από τους κατανυκτικούς ύμνους και τα τροπάρια τα δραματικά εκείνα γεγονότα των Παθών του Κυρίου που συντελέστηκαν για την σωτηρία μας, προσκυνώντας στο τέλος τον Θείο Εσταυρωμένο, που εισόδευσε αίροντας Τον ο Σεβασμιώτατος, εκφωνώντας το συγκλονιστικό αντίφωνο «Σήμερον κρεμᾶται ἐπί ξύλου…», εναποθέτοντας ενώπιον Αυτού τον Σεβασμό και την Αγάπη τους.
Στην σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, επεσήμανε ότι το μήνυμα και το κήρυγμα του Σταυρού είναι Λόγος Ζωής που βγαίνει μέσα από την Θυσία του Αίματος και είναι Λόγος Ενώσεως, Αγάπης, Ειρήνης, Συγχωρήσεως, Μετανοίας και Σωτηρίας. Ο Κύριος είναι πάνω στον Σταυρό για καθένα από εμάς και όλους τους ανθρώπους και σηκώνει το βάρος των αμαρτιών μας χαρίζοντας Μας την άφεση των αμαρτιών δίδοντάς μας χώρο στην Βασιλεία Του και στην Ζωή την αιώνιο.