Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Κερκύρας Νεκτάριος : “ Εντός της Εκκλησίας δεν υπάρχει εξουσία, αλλά ισότητα μεταξύ των ανθρώπων “.

  IMG_4549.JPG
   Το απόγευμα της Μ. Τετάρτης 12 Απριλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος  χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό  Ναό των Αγίων Πάντων Πόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι ο Κύριός μας διδάσκει στους Μαθητές Του, πριν το Πάθος Του, ήθος ευπρέπειας, αλληλοσεβασμού, μα πάνω απ’όλα ένα ήθος διακονίας. Μεταξύ των Μαθητών συντελέστηκε φιλονικία για το ποιός θα είναι ο μεγαλύτερος και θα κατέχει εξέχουσα θέση στη Βασιλεία του Θεού. Ο Χριστός όμως τους απαντά πως ο διακονών θα είναι ο μεγαλύτερος, αυτός που θα ταπεινώσει εαυτόν και θα θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία των αδελφών του. Γι’αυτό και στην Εκκλησία μας δεν υπάρχει εξουσιάζων και εξουσιαζόμενος, είμαστε όλοι αδέλφια, ίσοι ο ένας προς τον άλλο, αφού μετέχουμε του αυτού Ποτηρίου της Αγάπης. Μεταλαμβάνουμε του Σώματος και του Αίματος του Δεσπότου Χριστού και γινόμαστε ένα με Εκείνον, προγευόμενοι τη Βασιλεία των Ουρανών.
Επιπροσθέτως ο κ. Νεκτάριος αναφερόμενος στην εποχή μας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι δυστυχώς σήμερα οι άνθρωποι εξουσιάζουν ο ένας τον άλλο, με την εκμετάλλευση και την αποϊεροποίηση του ανθρωπίνου προσώπου και με πνεύμα εγωκεντρικό. Ακόμα και έθνη, χρησιμοποιώντας την ισχύ τους καταστρέφουν λαούς και κοινωνίες, επικαλύπτοντάς τους. Όπως λέγει το Ιερό Ευαγγέλιο οι άρχοντες των εθνών κατεξουσιάζουν και αποκαλούνται και ευεργέτες.  
Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να προσέλθουν την αυριανή ημέρα στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας  με πνεύμα  ταπείνωσης και αγάπης, διότι δεν μεταλαμβάνουμε των Αχράντων Μυστηρίων για το καλό του χρόνου. 
 
IMG_4504.JPG
 
 
 
IMG_4505.JPG
                                                                                                                                                 

IMG_4511.JPG

IMG_4514.JPG
                                                                 IMG_4519.JPG

IMG_4528.JPG

IMG_4536.JPG
                                                                                                                  

IMG_4539.JPG

IMG_4537.JPG
                                                                                                                                    

IMG_4545.JPG
                                                                                                                                    

IMG_4542.JPG

IMG_4546.JPG