Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης.


034 
«Σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ ξύλου, ὁ ἐν ὕδασι τὴν γῆν κρεμάσας. Στέφανον ἐξ ἀκανθῶν περιτίθεται, ὁ τῶν Ἀγγέλων Βασιλεύς. Ψευδῆ πορφύραν περιβάλλεται, ὁ περιβάλλων τὸν οὐρανὸν ἐν νεφέλαις. Ῥάπισμα κατεδέξατο, ὁ ἐν Ἰορδάνῃ ἐλευθερώσας τὸν Ἀδάμ. Ἥλοις προσηλώθη, ὁ Νυμφίος τῆς Ἐκκλησίας. Λόγχῃ ἐκεντήθη, ὁ Υἱὸς τῆς Παρθένου. Προσκυνοῦμέν σου τὰ Πάθη Χριστέ. Δεῖξον ἡμῖν, καὶ τὴν ἔνδοξόν σου Ἀνάστασιν»

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε το βράδυ της Μ. Πέμπτης στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας Σπάρτης η Ακολουθία των Αχράντων Παθών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Πλήθος πιστών συνέρρευσε για να προσκυνήσει τον Εσταυρωμένο και να συμπροσευχηθεί. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας με την ολοκλήρωση της Ακολουθίας αναφέρθηκε στο Θείον Πάθος καλώντας το εκκλησίασμα να στοχαστεί το μέγεθος της θυσίας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού για τη σωτηρία του Ανθρώπου.







002 007 012 013 016 018 019 021 022 025 027 028 031 029