Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ι.Μ. Κερκύρας.

 
IMG_5269.JPG
Τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα 16 Απριλίου 2017 στον Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, ο Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Το Ευαγγέλιο διαβάστηκε στις εξής γλώσσες : Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Λατινικά, Σουηδικά, Αλβανικά, Ρουμανικά, καθώς και στην Ομηρική διάλεκτο.

Ο κ. Νεκτάριος στο λόγο του σημείωσε ότι όλων  μας την ημέρα της Αναστάσεως, η καρδιά μας είναι γεμάτη από ανεκλάλητη χαρά, διότι εσωτερικά ο καθένας μας έχει τη βεβαιότητα της ελπίδος και της προσωπικής του αναστάσεως. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο μήνυμα από το μήνυμα της Αναστάσεως, της χαράς, της ελπίδος και  της αθανασίας, πράγματα τα οποία δεν μπορεί να μας τα προσφέρει κανένας, ό,τι και αν μας υπόσχονται και ό,τι και αν μας υποσχεθούν, μόνον ο Αναστάς Κύριός μας μπορεί να δώσει χαρά ατέλειωτη μέσα στην καρδιά μας. Ελπίδα βεβαία μέσα στην καρδιά μας και την αθανασία, από αυτό που όλοι μας φοβόμαστε, το θάνατο.
Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο κάθε Χριστιανός αυτή την ημέρα, έστω και χωρίς να το έχει συνειδητοποιήσει, γιατί γιορτάζει αυτή τη μεγάλη ημέρα, μέσα του ωθείται από όλες αυτές τις βεβαιότητες.
Ακόμη ευχήθηκε στους Ιερείς της τοπικής Εκκλησίας και στους πιστούς το Ανέσπερο Φως της Αναστάσεως να φωτίζει τη ζωή τους, να την καταυγάζει και να τους οδηγεί στο δρόμο της ειρήνης και της Χάριτος του Τριαδικού  Θεού.
 
IMG_5230.JPG
 
IMG_5234.JPG
 
IMG_5235.JPG
 
IMG_5236.JPG
 
IMG_5237.JPG
 
IMG_5238.JPG
                                                                                                            
 
IMG_5256.JPG
 
IMG_5251.JPG
                                                                                                                        

IMG_5248.JPG

IMG_5249.JPG

IMG_5253.JPG
                                                                                                                        
IMG_5258.JPG

IMG_5267.JPG