Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Μεγάλη Δευτέρα εσπέρας στην ενορία Αγίου Νικολάου Άρτης.


  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Ειδήσεις
  • Μεγάλη Δευτέρα εσπέρας στην ενορία Αγίου Νικολάου Άρτης

Την Μεγάλη Δευτέρα, 10η Απριλίου 2017, το εσπέρας, στην ενορία Αγίου Νικολάου Άρτης, ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου.
Το παρόν, στην Ιερά Ακολουθία, έδωσε και ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης.
Στο Κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ετόνισε, ότι για να αναγνωρίσουμε τον Νυμφίο Χριστό, χρειάζεται, να έχουμε ανοιχτά τα μάτια της ψυχής μας. Αυτό σημαίνει ταπείνωση. Αντίστροφα, η υποκρισία, τυφλώνει το άνθρωπο πνευματικά. Ο ταπεινός προσπαθεί, να αναπληροί δια της μετανοίας τις ελλείψεις του. Όπως οι Φρόνιμες Παρθένοι, της Ευαγγελικής Παραβολής, που πρόβλεψαν, να έχουν λάδι για τις λαμπάδες τους. Ενώ, οι Μωρές Παρθένοι θεώρησαν, ότι λόγω της σωματικής αγνότητάς τους είναι τάχα άξιες, ώστε να εισέλθουν στον γάμο. Όμως, αυτή η αίσθηση της επάρκειάς τους, τις άφησε έξω από τον γάμο. «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός. Και μακάριος ο δούλος ον ευρήσει γρηγορούντα. Ανάξιος δε πάλιν ον ευρήσει ραθυμούντα».