Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΤΕΛΕΣΕ ΑΠΟΨΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β' ΣΕ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ.

  Στην απομακρυσμένη και ολιγάνθρωπη Ενορία Εισοδίων της Θεοτόκου Μέσα Βουνίου, νωρίς, και στην Ενορία του Αγίου Γεωργίου Κοχύλου, αργότερα, τέλεσε απόψε διαδοχικά ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' την Ακολουθία του Νυμφίου.
  Στους εκκλησιασθέντες στην Ενορία των Εισοδίων της Θεοτόκου ομίλησε για την παραβολή των Δὲκα Παρθένων και στους πιστούς της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου ομίλησε για την εσωτερική παλιγγενεσία του ανθρώπου, διά της Αναστάσεως του Κυρίου και για τη νίκη κατά του θανάτου και τη θεοποίηση του ανθρώπου, κατά το λόγο του Μ. Αθανασίου "Αυτός ενηνθρώπισεν, ίνα ημείς θεωθώμεν” και συνεχὰρη τον Εφημέριο των δύο Ενοριών, Πρωτοπρ. Θεοδόσιο Βαϊνά για την αγάπη και το ενδιαφέρον, που δείχνει για τις Ενορίες αυτές, στις οποίες έγινε δεκτός με εγκάρδιες εκδηλώσεις αγάπης από τους πιστούς, προς τους οποίους ευχήθηκε για το Άγιο Πάσχα, συγχαίροντάς τους για το ενδιαφέρον και τη μέριμνά τους για τους δύο αυτούς Ναούς.   Κατά το εξαγγελθέν Πρόγραμμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αύριο, Μ. Τρίτη, θα τελέσει την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Απροβάτου και ακολούθως, μέσω Τήνου, θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.