Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΜΕΤ. ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΙΑΤΟΥ

114 2407
Πανηγυρικά εορτάστηκε στην Ι. Μητρόπολή μας η ανάμνηση της εισόδου «μετά βαΐων και κλάδων» του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, την Κυριακή των Βαΐων.
Το πρωί της Κυριακής, 9 Απριλίου 2016, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιάτου πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σικυώνος Πανοσ. Αρχιμ. π. Κλαύδιο Καλαρά και τους συνοδούς του Κληρικούς.

Στην Θ. Λειτουργία μετείχαν ο πρώην Υπουργός κ. Νικόλαος Ταγαράς, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών από την πόλη και τα γύρω χωριά. Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στα γεγονότα της ημέρας εκείνης, κατά την οποία ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, μετά την ανάσταση του Λαζάρου, κατευθύνθηκε προς την Ιερουσαλήμ και προς το εκούσιο Πάθος για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΟΥ.

114 2440
Το απόγευμα της ίδια ημέρας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Υψηλών Αλωνίων Ξυλοκάστρου, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο την σειρά των Ι. Ακολουθιών της Αγίας και Μ. Εβδομάδος, οι οποίες έχουν σκοπό την κατανόηση και τη βίωση των Θ. Παθών του Κυρίου και την προετοιμασία των πιστών για την επερχομένη Αγία Ανάσταση.
Στην σύντομη ομιλία του προς τους πιστούς ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τους ευχήθηκε να διδαχθούν κι εφέτος από τον Κύριο μας τον τρόπο που Αυτός οδεύει προς το Πάθος, καθ’ όλη την διάρκεια της Μ. Εβδομάδος, να συμπορευθούν με Αυτόν και να συναναστηθούν μαζί Του.