Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΣΤΟΝ ΙΝΑΧΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

Ένα κομψοτέχνημα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  ο Επιτάφιος που κατασκεύασαν νεαρές κοπέλες στο χωρίο Ίναχος του Δήμου Άργους Μυκηνών, Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2017. Κατασκευασμένος από μπορντό Χρυσάνθεμα, Κάλες και Ορχιδέες, διακοσμημένος με τις χρυσοκέντητες εικόνες της Παναγίας και του Χριστού και χειροποίητο σταυρό από χάντρες,  ο Επιτάφιος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ινάχου εντυπωσιάζει τους πιστούς.


. Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεοδόσης Μποταίτης δηλώνει περήφανος και ευχαριστεί τις νεαρές κοπέλες αλλά και όσους βοήθησαν την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ για τον στολισμό του.
Σήμερα, ημέρα των Εγκωμίων των παθών του Κυρίου, το ευλαβές εκκλησίασμα έχει την δυνατότητα περισσότερο από κάθε άλλη φορά να αισθανθεί αγαλλίαση  και ευφροσύνη , βλέποντας την  εξαιρετική εικόνα του Ιερού Επιταφίου, όπου συντελείται με κατάνυξη το προσκύνημα της αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου δια την ημών Σωτηρίαν. 

Η επιμέλεια, ο σχεδιασμός και ο στολισμός του Επιταφίου είναι έργο ακούραστης και θεάρεστης διάθεσης των κυριών και δεσποινίδων της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Ινάχου, που όπως και πέρυσι έτυχαν συγχαρητηρίων, έτσι και φέτος παρουσίασαν με επιτυχία  το κάλλος που ταιριάζει σ΄αυτό που ψάλλεται  και υμνολογείται με δέος, δηλαδή: '' Ω γλυκή μου Έαρ –γλυκύτατό μου Τέκνο.'' 

Στους συντελεστές της επιτυχίας αυτής εύχομαι να έχουν την ευλογία του Κυρίου μας και να είναι πάντα άξιες. Επίσης, στις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Ινάχου, που με την παρουσία τους  θα  λάμπρυναν  την περιφορά του Επιταφίου, εύχομαι υγεία και πρόοδο ,ενώ θερμές ευχαριστίες αποδίδουμε στους γονείς ,τη Διευθύντρια του δημοτικού Σχολείου Ινάχου, κυρία Αικατερίνη  Διαμαντή, τη συνοδό δασκάλα κυρία Αργυρώ  Μπιλιούρη, για την ενθάρρυνση συμμετοχής των παιδιών στην περιφορά.

Τέλος, εύχομαι σε όλους προσωπικά Υγεία, Αγάπη και Καλή Ανάσταση.STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ