Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Κερκύρας Νεκτάριος : “ Η πνευματική μας ακαρπία οδηγεί στο θάνατο”.


IMG_0628.JPG

Το βράδυ της Κυριακής 9 Απριλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου, στον ιερό ναό των Αγίων Τριών Μαρτύρων, στη Γαρίτσα.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι ο Νυμφίος της Εκκλησίας, ο εράσμιος της ψυχής μας, στέκεται στο μέσον του ναού. Πορεύεται προς το εκούσιον και σωτήριο Πάθος Του, αλλά και στην ένδοξη εκ νεκρών Ανάστασή Του.

Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι το μήνυμα που παίρνουμε από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, είναι ότι η πνευματική μας ακαρπία, οδηγεί στον αντίστοιχο πνευματικό θάνατο, την διακοπή δηλαδή της κοινωνίας και της αγαπητικής σχέσεως μεταξύ του Τριαδικού Θεού και του ανθρώπου, υπαιτιότητι φυσικά του ανθρώπου. Ένας γνήσιος φίλος του Θεού και αγνός στην καρδιά άνθρωπος ήταν ο Ιωσήφ ο πάγκαλος, τον οποίο η Αγία μας Εκκλησία τιμά. Ο Ιωσήφ ήτο ένα από τα δώδεκα τέκνα του πατριάρχου Ιακώβ, πουλήθηκε από τους αδελφούς του και έζησε στην Αίγυπτο, κοντά στον Φαραώ. Όπως πολύ ωραία περιγράφει ο ιερός υμνωδός : “ Ὁ Ἰακὼβ ὠδύρετο, τοῦ Ἰωσὴφ τὴν στέρησιν ”.  Τελικά επ’ευδοκία Θεού  ο Ιωσήφ συναντήθηκε με τους αδελφούς του και τους συγχώρεσε, διότι ήξερε από την κακία των ανθρώπων. Η άσεμνη γυναίκα του Αιγύπτιου αξιωματικού Πετεφρή, προσπάθησε να παγιδεύσει τον Ιωσήφ. Η προσευχή του όμως στο Θεό, τον προφύλαξε. Ο Ιωσήφ σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας μας, είναι προτύπωση του Κυρίου μας, καθώς στα κακά που του προξενούσαν, εκείνος καλά ανταπέδιδε.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς τούτες τις ημέρες, όπου ο Κύριος της Δόξης θα υψωθεί επί του Σταυρού, να πορευθούν έχοντας κατά νου τα δύο γεγονότα, την πνευματική ακαρπία από τη μια και το ήθος και  τις αρετές  του Ιωσήφ του παγκάλου από την άλλη.
 
IMG_0622.JPG
                                                                                             
 
IMG_0627.JPG
                                                                                                        
 
IMG_0633.JPG