Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ι.Ν. της Υ.Θ. Οδηγήτριας στην Αλεπού.

 
IMG_0677.JPG
  Το απόγευμα της Μ. Δευτέρας 10 Απριλίου 2017 τελέστηκε η Ακολουθία του Νυμφίου, στον Ι.Ν. της Υ.Θ. Οδηγήτριας, στην Αλεπού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στν ευαγγελική περικοπή της ημέρας, όπου άνθρωποι πονηροί και με δόλο στην καρδιά τους, πλησίασαν τον Κύριό μας, με σκοπό να τον παγιδεύσουν και να τον διαβάλουν στον εβραϊκό λαό. Έβλεπαν τον Χριστό να θαυματουργεί, να προσφέρει ψωμί στους πεινασμένους, ίαση στους ασθενείς, ανάσταση στους νεκρούς. Στο ναό της Ιερουσαλήμ συγκεντρώθηκαν  οι Ηρωδιανοί, οι Σαδδουκαίοι και οι Γραμματείς. Αυτές οι ομάδες αποτελούσαν τις τάξεις, οι οποίες ερμήνευαν το Νόμο διαφορετικά. Οι Σαδδουκαίοι  συγκεκριμένα δεν πίστευαν στη ανάσταση των νεκρών. Έτσι έθεσαν στον Ιησού ένα ερώτημα σχετικά με την ανάσταση, όπου μια γυναίκα νυμφεύθηκε κατόπιν του θανάτου του συζύγου της τον αδελφό του. Τελικά πέθαναν και οι επτά αδελφοί. Στην ανάσταση των νεκρών σε ποιόν θα ανήκει η γυναίκα αυτή ; Και τότε ο Κύριός μας τους έδωσε μια αποστομωτική απάντηση. Στη Βασιλεία των Ουρανών δεν θα υπάρχουν ούτε παντρεμένοι, ούτε ανύπαντροι, αλλά όλοι μας θα έχουμε την αυτήν ηλικία, ως παιδιά του ουρανίου Πατρός μας. Από την πλευρά τους οι Ηρωδιανοί ρώτησαν πονηρά το Χριστό σχετικά με την εξουσία, παρουσιάζοντάς του ένα νόμισμα, που έφερε τη μορφή του Καίσαρος και αν πρέπει να του αποδίδουν τιμή. Ο Χριστός απάντησε ότι όντως στο νόμισμα αποδίδεται τιμή στον Κάισαρα. Τέλος προσπάθησαν να παγιδεύσουν τον Ιησού Χριστό οι Φαρισαίοι και οι Γραμματείς. Μόνο μια φτωχή  χήρα που απέδωσε ένα δίλεπτο στο ναό ως προσφορά, παρηγόρισε τον Κύριό, λέγοντας ότι αυτή η προσφορά της γυναικός αξίζει πολύ περισσότερο από τη δεκάτη που απέδιδαν οι Φαρισαίοι. Ο Χριστός αναχώρησε από το ναό εξαπολύοντας τα φοβερά ουαι. Τους ήλεγξε για την υποκρισία τους, τους είπε ότι βάσει των νόμων τους, βάζουν ως προμετωπίδα το Θεό και επωφελούνται αρπάζοντας τα σπίτια των χηρών. Προσεύχονται υποκριτικά μπροστά στους ανθρπωπους. Παρομοιάζονται ως τάφοι, οι οποίοι έξω είναι καθαροί και περιποιημένοι, μέσα τους όμως είναι γεμάτοι ακαθαρσίες. Ο Κύριος έφυγε απο το ναό και μετέβη, μέσω του χειμάρου των κεδρων, στο όρος των ελαιών. Εκεί προσευχόμενος στο Θεό Πατέρα, ενατένησε το ναό του Σολομώντος λέγοντας προφητικά, ότι δεν θα μείνει όρθιος ούτε ένας λίθος από αυτό το οικοδόμημα.
Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε τη σημασία της παραβολής των δέκα παρθένων. Ο Χριστός προσέγγισε όλους τους αμαρτωλούς. Και τους τελώνες και τις πόρνες. Σε εκείνο όμως που στάθηκε απέναντι ήταν  η υποκρισία των Φαρισαίων. Αν και αυτοί μετανοούσαν θα ήταν ευπρόσδεκτοι στο Θεό. Η μετάνοια είναι το μεγαλύτερο όπλο για να ανοίξει κανείς την καρδιά του Θεού Πατέρα. Η υποκρισία είναι το άκρως αντίθετο. Απομακρύνει τη Θεία Χάρη. Όταν υπάρχει η διπλοπροσωπία, ο εγωισμός, πώς είναι δυνατόν να δούμε το πρόσωπο του Τριαδικού Θεού ; Από την άλλη μεριά βρίσκεται ο εράσμιος της ψυχής μας, ο Νυμφίος Χριστός, με την κόκκινη χλαμύδα, το ακάνθινο στεφάνι και τον κάλαμο, που περιμένει να εισέλθει στην καρδιά μας. Φθάνει εμείς να καθαρίσουμε την ψυχή μας, αγαπώντας το Θεό και τον αδελφό μας.  
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος κάλεσε τους πιστούς να ομοιάσουν με τις φρόνιμες παρθένες που κράτησαν τις λυχνίες τους αναμένες, ώστε να εισέλθει μέσα στην καρδιά τους ο Νυμφίος  Χριστός.
 
IMG_0657.JPG
                                                                                                 
 
IMG_0676.JPG
                                                                                                 
 
IMG_0666.JPG
                                                                                                 
 
IMG_0683.JPG