Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Η Ακολουθία του Νυμφίου στην Ενορία των Αγίων Αποστόλων Παγκρατίου.

Με την πρέπουσα ιεροπρέπεια και κατά την ορισθείσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε η Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μ. Τρίτης) την Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου  στην Ενορία των Αγίων Πρωτοκορυφαίων  Αποστόλων Πέτρου & Πάυλου Παγκρατίου.

            Στην ιερά Ακολουθία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, παρουσία πλήθους ευσεβών ενοριτών, ενώ τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν οι ιεροψάλτες του Ιερού Ναού,  κ. Ευθύμιος Τσούμας, Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας μετά των μαθητών του και κ. Γεώργιος Παλιούρας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Φθιώτιδος, "Νικόλαος Δοχειαρίτης", οι οποίοι και απέδωσαν μελίρρυτα τους ιερούς ψαλμούς.
            Προ της απολύσεως της Ακολουθίας ο Ποιμενάρχης πατρικώς εξέθεσε τις σκέψεις του αναφερόμενος στα βαθιά νοήματα της ημέρας και συγκεκριμένα ανέλυσε  την παραβολή των δέκα παρθένων.
            «Όλοι εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αυτές τις Άγιες ημέρες, αναμένουμε τον Ερχόμενο Κύριο δια να πάθει και αναστηθεί για την σωτηρία μας. Ομοιάζουμε με τις δέκα παρθένες, εκ των οποίων οι 5 φρόνιμες και συνετές κρατώντας αναμμένες τις λαμπάδες τους συνεισήλθαν μετά του Νυμφίου εις την χαρά του γάμου, ενώ οι άλλες 5, οι επιπόλαιες έχασαν αυτή την χαρά διότι έσβησαν οι λαμπάδες τους και όταν περνούσε η πομπή του Νυμφίου έλλειπαν από το πέρασμα.
            Για να ακολουθήσομε λοιπόν  τον Χριστό κι εμείς πρέπει με σύνεση και συναίσθηση  να κρατήσουμε αναμμένες τις λαμπάδες της αγάπης δια της ελεημοσύνης και των καλών έργων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος,
            Τέλος συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Βασίλειο Καραμέρη , το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους του ενορίτες για το συνεχές φιλανθρωπικό έργο το οποίο επιτελείται στην Ενορία και  ευχήθηκε σε όλους καλή Ανάσταση.