Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας.


Με Ιερή  κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε η ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων, 9 Απριλίου.
            Στην ακολουθία χοροστάτησε, έψαλλε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος προ της απολύσεως στην σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στο κεντρικό ιερό πρόσωπο της Μεγάλης Εβδομάδος το Νυμφίο Χριστό.

            Ο Ποιμενάρχης μας παρότρυνε τους πιστούς να ακολουθήσουν το Νυμφίο Χριστό χρησιμοποιώντας  τα λόγια του ιερού υμνογράφου: «Μη μείνωμεν έξω του νυμφώνος Χριστού". Είναι κρίμα να είμαστε χριστιανοί, να νηστεύουμε, να προσευχόμαστε και στο τέλος να μείνουμε έξω από την χαρά του  νυμφώνος εξαιτίας της ελλείψεως της αγάπης. Εάν έχουμε την αγάπη του Κυρίου, έχουμε και την χάρη του, η οποία μας δίδει δύναμη σε κάθε δυσκολία της ζωής μας.  Εφοδιασμένοι λοιπόν αδελφοί μου , με αγάπη και έργα φιλανθρωπίας, τα οποία αποτελούν το λάδι που κρατά αναμμένες τις λαμπάδες της ψυχής μας , να συμμετάσχουμε στα Άγια Πάθη και να συμπορευθούμε με τον πάσχοντα  Χριστό  εν τη Εκκλησία.  Τα Άγια Πάθη μας   προκαλούν ανθρώπινη  λύπη αλλά συνάμα μας  δίδουν και χαρά διότι μέσα απ' αυτά , έρχεται η λύτρωση και η σωτηρία μας . Καλή Ανάσταση!»
            Στην Ιερά Ακολουθία του Νυμφίου παρέστη πλήθος ευλαβών χριστιανών μεταξύ αυτών  και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος.

Ακούστε το Ιδιόμελο των Αίνων του Όρθρου της Μ. Δευτέρας"Ερχόμενος ο Κύριος" από τον Σεβασμιώτατο Μητροπλίτη μας κ. Νικόλαο.