Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

"Ποτάμι" ο κόσμος στη περιφορά του επιταφίου της Παναγίας στα γραφικά στενά του Ναυπλίου.

Ο ιστορικός Ιερός Ναός Γεννεσίου της Θεοτόκου ή Παναγία όπως την αποκαλούν οι Ναυπλιώτες αποτελεί αγαπημένο προσκύνημα των επισκεπτών του Nαυπλίου και είναι πολύ γνωστή για την περιφορά του επιτάφιου τη Μεγάλη Παρασκευή.
Μέσα από τα στενά του Ψαρομαχαλά, με την ξακουστή χορωδία της να ψάλλει τα Eγκώμια και τα αρώματα από τα ανθισμένα λουλούδια η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι πραγματικά μοναδική.
Φέτος την ακολουθία του Επιτάφιου τέλεσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Διονύσιος Ταμπάκης ενώ ο κόσμος σχημάτισε ουρές για να προσκυνήσει, ενώ ένα ανθρωπινό ποτάμι ντόπιων και επισκεπτών με αναμμένα κεριά κατέκλυσε τα γραφικά στενά της παλιάς πόλης.
Όσοι έχουν παρακολουθήσει την περιφορά του Επιταφίου του Ναού της Παναγίας στο Ναύπλιο την Μ.Παρασκευή, μιλούν για  μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσουν.
Η περιφορά του επιταφίου καταλήγει κάθε χρόνο στην ιστορική πλατεία Συντάγματος όπου γίνεται κάθε χρόνο η συναντηση των επιτάφιων 

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ