Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Η EΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.

Καθώς βρισκόμαστε στο μέσο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η Εκκλησία μας προβάλλει στους ιερούς Ναούς τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου , την  Γ' Κυριακή των νηστειών και  καλεί να τον προσκυνήσουμε με δέος και πίστη και να πάρουμε χάρη πολλή και δύναμη για τον πνευματικό αγώνα που διεξάγουμε την περίοδο αυτή. 

 Στο Ναύπλιο από την παραμονή  κυρίως γυναίκες συγκεντρώνονται και ετοιμάζουν σε καλάθια  τα σταυρολούλουδα που θα δώσει ο ιερέας  μετά την δοξολογία στους πιστούς ανήμερα της Εορτής. Φέτος στον Ιερό ναό  της Αγίας Τριάδος  στην συνοικία της Πρόνοιας  Ναυπλίου ,την θεία λειτουργία καθώς και την ακολουθία της  Σταυροπροσκυνήσεως τέλεσαν οι Ιερείς π. Ιωάννη Παπαϊωάννου και π. Κωνσταντίνο Σέρρος.
Αν περάσεις έξω από τις εκκλησιές του Ναυπλίου  σου έρχεται μία ευωδία ,από αρώματα λουλουδιών που μαζί με λιβάνι νομίζεις πως βρίσκεσαι στο Παράδεισο .  Η τρίτη Κυριακή των Νηστειών ονομάζεται "Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης". Μετά από τη μεγάλη Δοξολογία στον όρθρο, ο Σταυρός μεταφέρεται σε μια σεμνή πομπή στο κέντρο του ναού και παραμένει εκεί όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, οπότε στο τέλος κάθε ακολουθίας γίνεται προσκύνηση του Σταυρού.

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ