Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Κυριακή Β´ των Νηστειών στον Βόρειο Έβρο.

«Το θαύμα της θεραπείας του Παραλύτου μας βεβαιώνει ότι η εξουσία του Χριστού επεκτείνεται· πρώτον στην διδασκαλία του λόγου του Θεού, δεύτερον στην άφεση των αμαρτιών και τρίτον στην επιτέλεση των θαυματουργικών ιάσεων. Ο Χριστός συνεχίζει να ζει και σήμερα μέσα στην Εκκλησία και με την ίδια εξουσία διδάσκει, θαυματουργεί και συγχωρεί τις αμαρτίες όλων μας.
Για να γίνουν όμως όλα αυτά χρειάζεται μία προϋπόθεση· η πίστη. Η πίστη που πολλές φορές μας οδηγεί σε ριψοκίνδυνες και τολμηρές επιλογές αλλά που απεργάζονται την δική μας σωτηρία» τόνισε μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ερμηνεύοντας την αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή της Β´ Κυριακής των Νηστειών, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Καβύλης όπου και ιερούργησε.
Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε ο απερχόμενος Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Στρατηγός Νικ. Παναγόπουλος, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία του και την στήριξη που προσέφερε στην τοπική κοινωνία και του ενεχείρισε αναμνηστική λιθογραφία.
Το εσπέρας της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων  Ορεστιάδος, κατά την οποία μίλησε επίκαιρα ο αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Θεμιστ. Χριστοδούλου, εκ των κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.