Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Εξεδήμησε εις Κύριον ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κυρός Σεραφείμ.

18.3.2017

Εξεδήμησε εις Κύριον ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κυρός Σεραφείμ.
Το σεπτό σκήνωμα του εκλιπόντος ιεράρχη μας θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό, από την Κυριακή το πρωί, ενώ μετά την εξόδιο ακολουθία (Δευτέρα 1.00 μ.μ.), θα ταφεί στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων.
O Μακαριστός Μητροπολίτης Σεραφείμ, κατά κόσμο Βύρων Στεφάνου, εγεννήθη το 1932 εις Φανάριον Καρδίτσης. Εσπούδασεν εις την Θεολογικήν σχολήν Αθηνών, λαβών το πτυχίον του το 1955. Εχειροτονήθη διάκονος το 1965 και πρεσβύτερος το 1966.
Υπηρέτησεν ως ιεροκήρυξ της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και ως υποδιευθυντής και καθηγητής του Ανωτέρου Ιερατικού Φροντιστηρίου Τήνου.
Τη 31/5/1970 εχειροτονήθη Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών και την 10ην Σεπτεμβρίου του έτους 1991 με απόφασιν της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ετοποθετήθη Μητροπολίτης της νεοιδρυθείσης Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων.