Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Ο εορτασμός του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στην Καστοριά.Τον Άγιο Γρηγόριο Αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης τον Παλαμά τιμά και εορτάζει η Αγία μας Εκκλησία τη Β’ Κυριακή των Νηστειών.
Η τοπική μας Εκκλησία τιμά τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, κατά την παράδοση των Καστοριανών προγόνων μας, με λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καστοριάς.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 11 Μαρτίου και ώρα 6.00 μ.μ. θα τελεσθεί Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ,
ενώ την Κυριακή το πρωί θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Σεραφείμ.
Να σημειώσουμε ότι ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς τιμάται στην Καστοριά πριν από την αγιοκατάταξή του, όπου ανεγέρθηκε και ο πρώτος προς τιμήν του Ναός, κατά τον μαθητή του Άγιο Φιλόθεο τον Κόκκινο, αλλά και γιατί η πόλη αυτή δέχθηκε το φθόγγο των θαυμάτων του στυλοβάτη αυτού Αγίου της Εκκλησίας μας.