Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Αγίας Θεοδώρας Πολιούχου Άρτης.

Την Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017, το απόγευμα, στον βυζαντινό Ναό της Οσίας Θεοδώρας στην Άρτα, ετελέσθη πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας.
Εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ.κ. Ιγνατίου και Άρτης κ.κ. Καλλινίκου.

Ο επιχώριος Μητροπολίτης κ.κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, για την παρουσία του στην πανήγυρη. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στο Κήρυγμά του ανεφέρθη στο ανδρείο φρόνημα της Οσίας Θεοδώρας. Ετόνισε δε, ότι χρειάζεται και στις ημέρες μας γενναιότητα για να ξεπεράσουμε, όπως η Αγία, τον ατομισμό μας και να προσφέρουμε τα πάντα στον Θεό και στον συνάνθρωπο.
Κατά την διάρκεια, αλλά και μετά το πέρας του Εσπερινού, πλήθος Χριστιανών, εξ Άρτης και από άλλα μέρη, προσέρχονται, για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα και τον Τάφο της Οσίας.