Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΝ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ.


113 0033
Πανηγυρική Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017, στην Ι. Μονή της Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου όπου φυλάσσεται η Κάρα του Αγίου Σωφρονίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων. Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί, ο Αρχιερ. Επίτροπος Νεμέας και Κλεωνών Αιδεσ. Πρωτ. π. Αθανάσιος Αλτανόπουλος, και οι Αιδεσ. π. Παντελεήμων Ρωμέσης Πρωτοπρεσβύτερος, π. Πέτρος Τζέκος και π. Άγγελος Τσελώνης.

Στην Θ. Λειτουργία παρέστη η Αδελφότητα της Ι. Μονής και πιστοί προς τους οποίους ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθηνε πνευματικούς λόγους αναφερόμενος στον εορταζόμενο Άγιο, χάρις στον Οποίο έχουμε την ευλογία τα Ιερά Προσκυνήματα της Αγίας Γης να είναι Ελληνορθόδοξα, καταφέροντας σε καιρούς δύσκολους για την Ορθοδοξία να αντιμετωπίσει με σοφία τους Άραβες και να αποκτήσει προνόμια για την Εκκλησία, που διατηρούνται μέχρι τις μέρες μας. Αναφέρθηκε ακόμα στην ιδιαίτερη τιμή και ευλάβεια που τρέφει ο ίδιος προς τον Άγιο, καθώς πριν από τριάντα οκτώ χρόνια, την ημέρα της μνήμης του, χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος. Ολοκλήρωσε δε το κήρυγμα του ευχόμενος στην Γερόντισσα της Ι. Μονής, την Ι. Αδελφότητα και στους ευσεβείς Χριστιανούς, καλό υπόλοιπο Αγίας Τεσσαρακοστής.