Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Β΄ Κυριακή Νηστειών – Γρηγορίου του Παλαμά. Κατανυκτικός Εσπερινός και ομιλία, του Αιδ. Πρωτοπρ. π. Μιχαήλ Χαλά, με θέμα: «Μοναξιά – Άγχος. Υπάρχει απάντηση;».

    Με κατάνυξη και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε το απόγευμα της  Β’ Κυριακής των Νηστειών (Γρηγορίου του Παλαμά), ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον Ιερό  Ναό  Κοιμήσεως  Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ Χαλάς, Θεολόγος και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αργυρουπόλεως και γνωστός από τις τακτικές εκπομπές του στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της «Πειραϊκής Εκκλησίας», μίλησε με θέμα:
«Μοναξιά – Άγχος. Υπάρχει απάντηση;».
Ο ομιλητής με λόγο περιεκτικό και σύγχρονο, αναφέρθηκε στα δύο αυτά μεγάλα εμπόδια, τα οποία επιβαρύνουν το νου και την καρδιά πολλών από εμας. Υπογράμμισε τη θεραπευτική επίδραση της λατρευτικής ζωής και την ανακούφιση,  τον φωτισμό που επέρχεται με την τακτική και συστηματική συμμετοχή στα ζωογόνα Ιερά μυστήρια της μετάνοιας-εξομολόγησης και της Θείας Κοινωνίας.
 Έδωσε απάντηση στο ερώτημα σχετικά με τον τρόπο που άγιοι γέροντες παλαιότερα, αλλά και στην εποχή μας, μπόρεσαν να ζήσουν ειρηνικά και γαλήνια. Μας παρότρυνε να δοκιμάσουμε την οδό της εμπιστοσύνης και της λατρείας του Θεού, ως γεγονός προσωπικής επιλογής και προσπάθειας. Επεσήμανε τέλος πως όσοι ακολουθούν την ασκητική πορεία που προτείνει η Ορθόδοξη Παράδοση, ιδιαίτερα την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, οπωσδήποτε διαπιστώνουν την καταλαγή των ενοχλήσεων από τις καθημερινές αγωνίες και την απομόνωση.
Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού
Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωσήφ Ταγαράκης
Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου
www. koimisifalirou.gr
Email: koimisifalirou@yahoo.gr
FB: /koimisifalirou
Αχιλλέως 30, 175 62, Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 210 98 12 234