Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς (ΦΩΤΟ).Ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2016.
Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος μίλησε με θέμα «Η μονολόγιστη ευχή κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την αποδοχή της πρόσκλησής του, για την αγάπη του και για όσα ωφέλιμα μετέφερε στον κλήρο και στον λαό της Καστοριάς.
Πριν την έναρξη της Ακολουθίας, στα προπύλαια του Ιερού Ναού, έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Παύλου του Θηβαίου, από την Ιερά Μονή Παναγίας Μικροκάστρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης. Την Τιμία Κάρα κόμισε στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου Γέροντας Στέφανος.