Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΛΑΡΙΣΗΣ

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ
ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ
ΜΕΓΑΛΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

ΣΑΛΩΝΩΝ ΑΝΤΩΝΙΟΣ:
« ΝΑ ΟΠΛΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΕΟΥΣΑ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ!»
Μεγαλοπρεπώς εορτάσθηκε η μνήμη των  αγίων Τεσσαράκοντα Μεγάλων Μαρτύρων την Πέμπτη  9 Μαρτίου 2017 στον φερώνυμο Ιερό Ναό τους στην Λάρισα, όπου έλαβαν χώρα πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις με την συμμετοχή πολλών πιστών χριστιανών, που ευλαβούνται τους αγίους και προστρέχουν με ιδιαίτερη ευλάβεια στην χάρη τους. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε και ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ.Αντώνιος, ο οποίος εμπνευσμένα αναφέρθηκε στην ζωντανή πίστη, την γενναιότητα και την ευψυχία των αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και στα πολλά και διαχρονικά τους μηνύματα μέσα στην εποχή μας, που χρειάζεται όσο ποτέ τέτοια φωτεινά παραδείγματα γενναιότητας, ανδρείας, πίστεως και αυτοθυσίας.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Προηγιασμένη θεία Λειτουργία από τον Θεοφιλέστατο  Επίσκοπο Σαλώνων κ.Αντώνιο, ο οποίος ευχήθηκε χρόνια πολλά και άγια στον οικείο Ιεράρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιο, ευχαριστώντας τον για την πρόσκλησή του να προεξάρχει της ιεράς πανηγύρεως και να συμπροσευχηθεί μαζί με τους πατέρες και τους αδελφούς της τοπικής Εκκλησίας στην μεγάλη και ξεχωριστή αυτή εορτή και πανήγυρι, ενώ τον θείο λόγο εκήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π.Αχίλλιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην δυνατή μαρτυρία των εορταζομένων αγίων, στην φλογερή αγάπη τους προς τον Ιησού Χριστό  και στην ισχυρά θέλησή τους να τον μιμηθούν, άχρι θανάτου, θυσιαζόμενοι υπέρ Εκείνου και ομολογώντας το πάντιμον και μεγαλοπρεπές όνομά του.
Στο τέλος ο Θεοφιλέστατος κ.Αντώνιος ευχαρίστησε τους πατέρες του Ιερού Ναού, τους Ιεροψάλτες και όλους τους συνεργάτες του ενοριακού έργου, για το πλούσιο και ευλογημένο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελούν με πολλή αγάπη στις μέρες μας, προς δόξαν του Τρισαγίου Θεού.
Το απόγευμα τελέσθηκε μεγαλοπρεπώς η λιτάνευσις της παλαιάς εφεστίου ιεράς εικόνος των αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και του ιερού λειψάνου, παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών, του Βουλευτού κ.Χρήστου Κέλλα και πολλών εκ των τοπικών αρχόντων. Μπροστά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας εψάλη δέησις υπέρ των ασθενών αδελφών και στο τέλος τελέσθηκαν τα μεθέορτα, η παράκλησις και το ύψωμα των αγίων. Την ιερά εικόνα μετέφεραν με ιερό ζήλο ενδεδυμένοι τσολιάδες από τον δραστήριο σύλλογο Αργιθεατών Λάρισας » ο άγιος Νικόλαος», ενώ συνόδευσαν αυτήν με θαυμάσιους παιάνες η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων.