Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΕΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ.


113 0119
Την Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χθες Κυριακή, 12 Μαρτίου 2016, στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Βέλου. Το σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί και ο Αρχιερατικός Επίτροπός Βέλου Αιδεσ. Πρωτ. π. Κων/νος Κουτσούρης, ενώ στην Θ. Λειτουργία παρέστη και ο Δήμαρχος Βέλου - Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή τονίζοντας ότι η Εκκλησία έχει τοποθετήσει την συγκεκριμένη περικοπή όχι για να δούμε τον Χριστό να θαυματουργεί αλλά για Τον δούμε να συγχωρεί αμαρτίες, υπενθυμίζοντας μας με αυτό τον τρόπο ότι, για να γευτούμε την Ανάσταση του Κυρίου μας αλλά και την δική μας έγερση από την «κλίνη» των αμαρτιών μας, πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα μέσω του Μυστήριου της Εξομολογήσεως.
113 0135

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και στον Καθεδρικό Ι. Ν. Απ. Παύλου Κορίνθου ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Γ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό. Τον Ιερό Άμβωνα διακόνησε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Η Πάντων Χαρά» Καλετζίου Παν/τος Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και στους λόγους του περί μετανοίας και εξομολογήσεως, τονίζοντας ότι η μετάνοια είναι ο σκοπός της ζωής του κάθε Χριστιανού, που θέλει να ομοιάσει στους Αγίους της Εκκλησίας μας και να πορευθεί προς την αιωνιότητα ζώντας την κατά Θεόν πολιτεία.