Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

«Αναζητώντας το κοινωνικό παράδειγμα» Παρουσίαση του έργου του Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου.

Ο Δήμος Ναυπλιέων – ΔΟΠΠΑΤ σας προσκαλούν στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν με την Ένωση Συγγραφέων & Λογοτεχνών Αργολίδας (ΕΣΛΑ) την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:30 στο Βουλευτικό με τίτλο :
«Αναζητώντας το κοινωνικό παράδειγμα»
Παρουσίαση του έργου του Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδας  
κ. Νεκταρίου.


Η παρουσίαση δεν αφορά ένα βιβλίο από την πληθώρα των έργων που έχει συγγράψει ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, αλλά η συνολική ανάδειξη του έργου του με βάση δυο άξονες : Όψεις κοινωνικού παραδείγματος – Αναζητήσεις κοινωνικού διαλόγου. Το έργο παρουσιάζεται ως «ταξιδιωτικός οδηγός» στη σύγχρονη διαμόρφωση και εξέλιξη του ανθρώπινου ψυχισμού και των κοινωνικών σχέσεων και επικεντρώνεται στο θέμα του «κοινωνικού παραδείγματος» και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, σε μια εποχή όπου ο κοινωνικός διάλογος για τα θέματα αυτά είναι ισχνός. Οι απλοί άνθρωποι και οι μεγάλες προσωπικότητες του ορθόδοξου κόσμου, οι παραδόσεις και οι κουλτούρες των λαών, η σκληρή καθημερινότητα και ο αγώνας για να βοηθηθεί ο Άνθρωπος, η βαρβαρότητα που τον καταργεί και η Αγάπη που τον επαναφέρει στη ζωή, είναι θέματα που ξεπηδούν με μοναδική απλότητα μέσα από τις σελίδες του έργου του Ιεράρχη και συγγραφέα Νεκταρίου.  Ταξίδι, πολιτική, ιστορία, εξουσία, ψυχισμός, συμπεριφορά, είναι τα κυριότερα στοιχεία που συνθέτουν αυτόν το μοναδικό ταξιδιωτικό οδηγό. Με την παρουσίασή του θα αναδειχθούν και θα τεθούν ως θέματα προβληματισμού και συζήτησης σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
Σπονδυλωτή παρουσίαση: Γεώργιος Κόνδης, Βίκυ Σωτηροπούλου,  Κωνσταντίνος Δανούσης.
Ανάγνωση κειμένων : Ελπίδα Κομιανού – Γιάννα Βασιλείου
Μουσικός επίλογος : Μόνικα Παπαϊωάννου (βιολί),  Ανδρέας Ρεντούλης (πιάνο).