Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Λιτανεία για την Αγία Θεοδώρα Πολιούχο Άρτης.Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη μνήμη της Αγίας Θεοδώρας στον φερώνυμό της βυζαντινό Ναό, στην Άρτα.
Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος. Στην Θεία Λειτουργία συνελειτούργησαν οι Μητροπολίτες πρώην Άρτης κ.κ. Ιγνάτιος, Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος και ο επιχώριος Μητροπολίτης κ.κ. Καλλίνικος. Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μεσσηνίας, ο οποίος ετόνισε, ότι η Οσία Θεοδώρα κατέστη φίλη του Θεού, με την ανιδιοτελή της αγάπη, τόσο προς τον Κύριο, όσο και προς τους ανθρώπους. Αυτή η ανιδιοτέλεια, που είναι και προϋπόθεση της αληθείας, είναι το ζητούμενο και στην εποχή μας, κατέληξε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ελιτανεύθησαν στην πόλη τα Ιερά Λείψανα και η Εικόνα της Οσίας Θεοδώρας με την συμμετοχή πολλών Χριστιανών από την Άρτα, αλλά και από άλλες περιοχές.
Το παρόν έδωσαν η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειος Λεβέντης, οι Βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Αντιπεριφεριάρχης Άρτης, ο Δήμαρχος Αρταίων, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου και εκπρόσωποι των λοιπών πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών Αρχών και φορέων.
Στο τέλος της Λιτανείας, ο Μητροπολίτης Άρτης ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της Πανηγύρεως και ευχήθηκε, η Αγία να αποτελεί πρότυπο ανυστερόβουλης αγάπης και προσφοράς και να ενώνει όλους με την Χάρη της.