Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ.


113 0182
 Με την συμμετοχή πυκνού ακροατηρίου συνεχίστηκαν την Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο, οι ομιλίες που αφορούν στον πνευματικό καταρτισμό της Αποστολικής Εκκλησίας της Κορίνθου με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένος του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου ο πνευματικός του αδελφός Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος εισηγήθηκε το θέμα: «Το περιβάλλον στον κατηχητικό λόγο της Εκκλησίας».

Ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος με τον βαθύ, θεολογικό και διδακτικό του λόγο ανέλυσε το οικολογικό πρόβλημα ρίπτοντας το βάρος της ευθύνης της «καταστροφής» του περιβάλλοντος στον άνθρωπο, ως διαχειριστού, του υπό του Θεού, πλασθέντος κόσμου. Ο άνθρωπος, προσλαμβάνοντας με σεβασμό άπασα την κτίση από τα χέρια του Θεού έχει την υποχρέωση να την χρησιμοποιεί και να την μοιράζεται με τους συνανθρώπους του με φόβο Θεού και σύνεση χωρίς να αυθαιρετεί και να την εκβιάζει με άπληστο τρόπο. Συμπερασματικά κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ότι η Εκκλησιαστική Κατήχηση θα πρέπει να σαρκώνει την ενότητα και να διδάσκει την αγάπη, καθώς αυτός που αγαπά αληθινά λατρεύει τον Θεό, σέβεται τον εαυτό του, τον συνάνθρωπο του και επομένως όλη την δημιουργία. Να έχει δηλαδή καρδιά που να καίγεται για όλη την κτίση.
Τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο ευχαρίστησε με θερμούς λόγους ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος κλείνοντας την σύναξη τόνισε πως, αφού η γη είναι το σπίτι μας, θα πρέπει να το προστατεύουμε και να παρεμβαίνουμε στην προστασία του περιβάλλοντος με την ανακαινιστική δύναμη της πίστεως στον Θεό και Δημιουργό μας και Πλάστη μας.