Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Η Εορτή των Πολιούχων της Αταλάντης και απονομή παρασήμων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ 
Η Πόλις της Αταλάντης ετοιμάζεται το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, να εορτάσει με λαμπρότητα τους Πολιούχους και Προστάτες της αγίους μεγαλομάρτυρες Θεοδώρους.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος θα τελέσει πανηγυρική  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης και προ της απολύσεως θα απονείμει το παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως μας σε τρείς διακεκριμένους πολίτες της Αταλάντης, οι οποίοι έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην Εκκλησιαστική, Πνευματική και Πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.
          Πρόκειται για τους:
          κ. Ηλία Κουκοβέτσο, Θεολόγο, Επίτιμο Λυκειάρχη, για το πλούσιο συγγραφικό του έργο αλλά και την πολυετή συμμετοχή του εις την πνευματικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
          κ. Νικόλαο Σαμαρτζή, Μουσικολογιώτατο Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης, ο οποίος από το 1976 ίδρυσε και διευθύνει την περίφημη τετράφωνη Εκκλησιαστική Ευρωπαϊκή Χορωδία Αταλάντης, η οποία εκόσμησε και συνεχίζει να κοσμεί τις Εκκλησιαστικές και Πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλεως.
          κ. Γεώργιο Αποστόλου, Διδάκτορα Θεολογίας, τ. Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων Περιφερείας Στερεάς Ελλάδος, Δόκιμο Συγγραφέα και Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου "Οι Άγιοι Ανάργυροι".
          Η λαμπρή αυτή εορτή  θα αποτελέσει για την περιοχή του Δήμου Λοκρών ιδιαιτέρως ιστορική ημέρα και για το λόγο αυτό προσκαλείται το φιλόχριστο ποίμνιο να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως