Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Εορταστικές εκδηλώσεις στην Ι. Μονή Αγίων Θεοδώρων στη Ζάλτσα Βοιωτίας.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Α’ Στάση των Χαιρετισμών τελέστηκε χθες στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων στην Ζάλτσα της Βοιωτίας, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών, κατόπιν εντολής του οικείου Ποιμενάρχη, Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Σήμερα το πρωί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών τέλεσε την Θεία Λειτουργία, ενώ συμπροσευχόμενος παρίστατο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία πλήθους κόσμου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε αρτοκλασία και ευλογήθηκαν τα κόλλυβα, στη μνήμη του Αγίου ένδοξου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου και στο, δια των κολλύβων, θαύματος του Αγίου.
Ο Θεοφιλέστατος κ. Συμεών μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, ο οποίος απουσίαζε λόγω έκτακτου γεγονότος.
Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στον Θεοφιλέστατο να έχει μια ευλογημένη αρχιερατεία, τονίζοντας ότι θα πρέπει να θεωρεί ιδιαίτερη ευλογία από τον Θεό ότι σε αυτόν τον αγιασμένο τόπο τέλεσε την πρώτη του Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά την εις Επίσκοπο χειροτονία του. Τον διαβεβαίωσε ότι ο χώρος της Ιεράς Μονής θα είναι πάντα «φιλόξενος λιμένας τόσο για τον ίδιο, όσο και για κάθε ευλογημένη ψυχή που επιθυμεί την ησυχία ενός μοναστικού καταφυγίου».
Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Φαρμάκης, Γραμματεύς Κοινωνικής Πρόνοιας της Ιεράς Συνόδου και ο Αρχιμ. π. Νεκτάριος, Καθηγούμενος της Ι. Μονής Οσίου Σεραφείμ Δομβούς. Έψαλε ο πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου κ. Γ. Δεμελής.