Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε την 25η Φεβρουαρίου 2018 η Α΄ Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών. Στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών π. Ανθίμου Δουσικιώτη, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους οικείους του, αλλά και τους απλούς πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσουν τόσο τη Θεία Λειτουργία όσο και την χειροτονία του.
Απευθυνόμενος στο νέο Πρεσβύτερο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κάλεσε τον π. Άνθιμο, να σταθεί άξιος της μεγάλης αποστολής και του έργου της ιερωσύνης.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη τον π. Άνθιμο και του ανακοίνωσε πως θα τοποθετηθεί ως Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Τρικάλων.
Προ της Απολύσεως και συμφώνως προς το Τυπικό της Αγίας μας Εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε εντός του Ιερού Ναού η Λιτάνευση των Αγίων Εικόνων εις ανάμνηση της αναστηλώσεως των εικόνων το 843 και της θριαμβευτικής νίκης της Ορθοδοξίας και της οριστικής λήξης της μακράς περιόδου της Εικονομαχίας. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ανέγνωσε το προβλεπόμενο απόσπασμα του υπέρ της Ορθοδοξίας Συνοδικού και ευχήθηκε καταλλήλως προς όλους.