Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ – ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΚΡΙΚΚΕΙΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ.

ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΚΡΙΚΚΕΙΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ
Σε μια λιτή αλλά ζεστή εκδήλωση, εκπρόσωποι των δύο ομάδων, μπάσκετ, φίλοι της «Ε» – ομάδα της Βουλής, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, προσέφεραν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 το απόγευμα, παραμονή της εορτής του αγίου Ελευθερίου, συμβολικά δώρα στα κορίτσια που φιλοξενούνται στο «Κρίκκειο» Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης.

Η αντιπροσωπεία αθλητών και πολιτικών ευχήθηκε στα μικρά αυτά κορίτσια, με αφορμή τις ημέρες αλλά και την πρωτοβουλία της «Ε», καλές, χαρούμενες κι ευλογημένες εορτές, ενώ προσφέροντας τα δώρα, εισέπραξαν ζεστά και αληθινά, γεμάτα ευγνωμοσύνη και χαρά πηγαία χαμόγελα.
Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του Ιδρύματος και στο πώς η περιουσία του ζεύγους Κρίκκη δωρήθηκε για τις ανάγκες ορφανών κοριτσιών της Λάρισας, στο πώς η Μητρόπολη ανέγειρε το «Κρίκκειο» στο οικόπεδο της δωρεάς και στο πώς τελικά η περιουσία μετά την αλλαγή της νομοθεσίας περιήλθε στο Ορφανοτροφείο αρρένων Λαμίας.
Το κτίριο που στεγάζεται το ορφανοτροφείο ανεγέρθηκε από τα έσοδα του προσκυνήματος της Αγίας Παρασκευής, που μειώνονται πλέον μετά τον νέο δρόμο, όπως επισήμανε ο Μόητροπολίτης, αλλά και από δωρεές πολιτών για να αναφερθεί στην συνέχεια και στο άλλο μεγάλο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, το εκκλησιαστικό γηροκομείο στο Αρμένιο, «Παναγία η Αρμενιώτισσα» που ανοικοδομήθηκε με δαπάνη της Μ.Ευεργέτιδος κ. Ιωάννας Βλάχου-Παντελίδου.
«Είμαστε υπόχρεοι για τη φιλανθρωπία σας και την αγάπη σας, την σκέψη σας και την προσφορά σας» ολοκλήρωσε ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, απευθυνόμενος στους επισκέπτες, σημειώνοντας επίσης την προσφορά της «Ε», ενώ εξήρε τέλος το έργο τόσο της υπεύθυνης κ. Δήμητρας Τσιτσιβά, όσο και των εθελοντών και εθελοντριών του «Κρικκείου».
Ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε», Γιώργος Μιχαλόπουλος, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία να διοργανωθεί φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων από την έκδοση της εφημερίδας για να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση.
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, εκ μέρους των βουλευτών, τόνισε πως «αποτελεί μεγάλη μας χαρά να βρεθούμε σε αυτή την κυψέλη αγάπης και αλληλεγγύης» όπως χαρακτήρισε το ορφανοτροφείο για να ευχαριστήσει την «Ε» για την θαυμάσια αυτή πρωτοβουλία.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, αφού ευχήθηκε στα κορίτσια του Ορφανοτροφείου, τόνισε το «μεγάλο έργο της εκκλησίας και της Μητρόπολης Λάρισας που βρίσκονται» όπως είπε «κοντά στον άνθρωπο, στη δύσκολη στιγμή», επαινώντας το πολυετές φιλανθρωπικό έργο τής Εκκλησίας, το οποίο όπως επεσήμανε μόνη η Εκκλησία ξέρει και πρέπει να επιτελεί.
Το βράδυ διεξήχθη ο σημαντικός αυτός αγώνας μπάσκετ στο κλειστό του Αγίου Θωμά στην Λάρισα και το θαυμάσιο αυτό φιλανθρωπικό παιχνίδι παρηκολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι άρχοντες της πόλεως, οι αναγνώστες της «Ε» και πολλοί φιλάνθρωποι, φίλαθλοι και φίλα προσκείμενοι στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.