Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Η Εορτή του Αγίου Ελευθερίου στη Νέα Ιωνία.

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου Επισκόπου Ιλλυρικού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ινεπόλεως Νέας Ιωνίας, στον φυλάσσεται άφθαρτο το ιερό σκήνωμα του Αγίου.

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου, όπου πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα, καθώς και το σεπτό σκήνωμα του Αγίου Ελευθερίου.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας (Μρ. β’ 23-γ’ 5) και στην έννοια της ελευθερίας, η οποία αποτελεί την πραγμάτωση του ανθρώπου ως προσώπου, καθώς και στην ελεύθερη επιλογή του ανθρώπου να μιμηθεί το παράδειγμα του Αγ. Ελευθερίου και να ακολουθήσει τον Χριστό, ευχόμενος προς όλους η Χάρις του Θεού, δια πρεσβειών του Αγίου Ελευθερίου, να ελευθερώνει και να διαφυλάττει πάντοτε όλους μας.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.
Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου.