Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Πανήγυρις Παναγίας Κοσμοσώτειρας Φερρών.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΘΡΑΚΩΝ
ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΥΣΤΡΑ


Εορτάστηκε και φέτος η Κοίμηση της Θεοτόκου σε όλη τη Μητρόπολή μας με επίκεντρο τον Βυζαντινό  Ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας. Το μοναδικό κτίσμα που ορθώνεται σήμερα μέσα από τα χαλάσματα της πάλαι ποτέ αυτοκρατορικής Μονής του Ισαακίου Κομνηνού.

Πλήθος κόσμου κατέφυγε στην Παναγία των Θρακών για να εναποθέσει την ελπίδα του και για να συμμετάσχει στον Αρχιερατικό Εσπερινό.
Κατά τη διάρκεια του εσπερινού ο χορός των Ιεροψαλτών απέδωσε με κατανυκτικό τρόπο τα τροπάρια στην Παναγία μας.
Ο Μητροπολίτης μας στο κήρυγμά του λίγο πριν την λιτανεία αναφέρθηκε εκτενώς στο Τυπικό της Μονής, του οποίου οραματιστής και συγγραφέας είναι ο κτίτοράς της.
Φέτος ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι δύο κοπέλες με τις βυζαντινές ενδυμασίες που στεκόταν εκατέρωθεν της εικόνος της Παναγίας. Οι στολές εστάλησαν στη Μητρόπολη από το Λύκειο Ελληνίδων της Σπάρτης κατόπιν παροτρύνσεων και ενεργειών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ειδικά για τον εορτασμό της Παναγίας.
Στον Εσπερινό και στη Λιτανεία συμμετείχαν οι Βουλευτές του Ν. Έβρου κύριοι Ρίζος και Δημοσχάκης, ο Περιφερειάρχης Αν. Μ. & Θ. κ. Μέτιος, ο Σωματάρχης του Δ' Σώματος Στρατού κ. Καμπάς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης, ο Ταξίαρχος της Αστυνομίας κ. Μενεξίδης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στο τέλος το καθιερωμένο μνημόσυνο του κτίτορος της Μονής Σεβαστοκράτωρος Ισαακίου του Κομνηνού.

Στη Μητρόπολή μας, επίσης, εορτάσθηκε η Κοίμηση της Παναγίας μας στους ενοριακούς Ναούς της Χώρας στη Σαμοθράκη, στην Αισύμη, στον Απαλό, στο Μοναστηράκι και στη Λυκόφη.