Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Η Εορτή του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιοχώρι Παγγαίου.

Με τη δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε, στο Παλαιοχώρι Παγγαίου, η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, το Σάββατο 22 Απριλίου 2017, λόγω του ότι συνέπεσε φέτος να συνεορτάζονται την ίδια ημέρα η εορτή Αποστόλου Θωμά και του Αγίου Γεωργίου, όπου τιμώνται με ιδιαίτερη λαμπρότητα στο Παλαιοχώρι στου δύο ενοριακούς Ναούς της κωμοπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Ιερούργησε στον καλαίσθητο Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ελαιοχώριο Παγγαίου, ενορία στην οποία υπηρετεί από τριακονταπενταετίας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Παπαδάκης.
Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εκήρυξε τον Πανηγυρικό της ημέρας προς το κατάμεστο από πιστούς εκκλησίασμα με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδη, αναφερόμενος στον Τροπαιοφόρο Άγιο Γεώργιο.
Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εχειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Ανδρέα Σιδηρόπουλο, μαθητή του Λυκείου. Κατά τη διάρκεια της χειροθεσίας ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε περί του επίζηλου κάποτε οφφικίου του Αναγνώστου. Τέλος στην σύντομη προσφώνηση του συνεχάρη τον νέο Αναγνώστη για τον ζήλο του και την πνευματική του προκοπή υπό την μέριμνα του π. Αθανασίου Παπαδάκη.
έλαβε χώρα η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Γεωργίου και των Ιερών Λειψάνων που φυλάσσονται στον εν λόγω Ναό.
Μετά το πέρας της λιτανείας εδόθη δεξίωση προς όλους στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.