Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Λιτανεία και Χαιρετισμοί στην Ευαγγελίστρια Λευκίμμης.

 
IMG_0557.JPG
  Το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο ποτάμι Λευκίμμης η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ευαγγελίστριας, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
Εν συνεχεία τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετά των Χαιρετισμών προς την Κυρία Θεοτόκο.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι η Εκκλησία μας, μας καλεί να κατανοήσουμε την αγάπη του Θεού για όλο το ανθρώπινο γένος. Είναι όντως αδιανόητο όλο τούτο το Μυστήριο, το υπερφυές. Λέγουν οι Πατέρες της Εκκλησίας μας, ότι το Θείον κατέρχεται εις την γην και αναμιγνύεται με το ανθρώπινο και γίνεται το ανθρώπινο Θείον. Ο άνθρωπος ο οποίος ήταν καταδικασμένος, ελευθερώνεται με την αγάπη του Δημιουργού του, που περικλείεται μέσα σε αυτό το αποκεκαλυμμένο Μυστήριο. Ένας Θεός που είναι ακατάληπτος γίνεται άνθρωπος, μέσα στα παρθενικά σπλάχνα της Παναγίας μας. Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός μας λέγει ότι το μόνο γνωστό από το Θεό είναι ότι Εκείνος είναι άπειρος, δεν έχει αρχή, ούτε τέλος. Ακόμη ο ίδιος πατήρ μας τονίζει ότι ο Θεός είναι ακατάληπτος, δεν μπορούμε να τον περιορίσουμε μέσα στον ανθρώπινο νου. Μόνο τα ανωτέρω είναι γνωστά για το Θεό. Μέσα στα Ιερά Ευαγγέλια  βλέπουμε ότι ο Τριαδικός Θεός είναι η αγάπη, η δικαιοσύνη, η ειρήνη, η πραότητα. Αυτά τα γνωρίσματά Του, τα έχει δωρίσει και στον άνθρωπο. Με την κακή όμως χρήση της ελευθερίας του ο άνθρωπος τα μετέτρεψε σε μίσος, σε αδικία, σε εχθρότητα και σε οργή αντιστοίχως, έναντι του αδελφού του.
Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος έφερε ως παράδειγμα τον ήλιο, τον οποίο ναι μεν τον βλέπουμε και αισθανόμαστε τη θερμότητά του, πλην όμως δεν μπορούμε να τον πλησιάσουμε, καθότι θα εξαϋλωθούμε. Έτσι και με το Θεό, η ουσία Του είναι ακατάληπτη, Τον γνωρίζουμε όμως από τις Άκτιστες ενέργειές Του. Ο Θεός γίνεται άνθρωπος, δανείζεται τη φύση μας, από την Υπεραγία Θεοτόκο και γεννάται, βαπτίζεται, κηρύττει, θαυματουργεί, πεθαίνει επί του Σταυρού, μας ανασταίνει από τον έσχατο εχθρό μας και αναλαμβάνεται εις τους ουρανούς, κάνοντας τον άνθρωπο μέτοχο της Αγίας Τριάδος.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος κάλεσε τους πιστούς να συμπορευθούν στο λυτρωτικό Μυστήριο της Εκκλησίας μας, στο Πάθος και στην Ανάσταση του Κυρίου μας, δια πρεσβειών της Μητρός μας, της Παναγίας μας.
 
IMG_0545.JPG
 
IMG_0555.JPG
 
IMG_0562.JPG
                                                                                                               
 
IMG_0579.JPG