Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως.

Στη Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως εορτάστηκε πανηγυρικώς και με τη πρέπουσα λαμπρότητα η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, με επίκεντρο την πόλη της Ελευθερούπολης, όπου έλαβαν χώρα οι επετειακές εκδηλώσεις.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ναού στην Ελευθερούπολη, πλαισιούμενος από τον Ιερό Κλήρο και με τη παρουσία πλήθους πιστών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδη.

Εν συνεχεία μετέβη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ελευθερίου όπου τελέσθηκε η Δοξολογία. Το πανηγυρικό της ημέρας απήγγειλε ο εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Ελευθερούπολης κ. Γρηγόριος Αγγελάκης, αναφερόμενος εύστοχα και περιεκτικά στους αγώνες των προγόνων μας και την πολύτιμη εισφορά της Εκκλησίας για την Ελευθερία. Το παρόν έδωσαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου μας και πλήθος λαού.
Μετά το πέρας της Δοξολογίας κλήρος και αρχές μετέβησαν στο Ηρώον της πόλεως, όπου τελέστηκε Τρισάγιο Υπέρ Αναπαύσεως των πεσόντων και στη συνέχεια η κατάθεση των στεφάνων.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας καθώς και οι άλλοι επίσημοι παρακολούθησαν τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, όπως και των πολιτιστικών Συλλόγων με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου.
Στο μήνυμα προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Σεβασμιώτατος ετόνισε το μήνυμα της αισιοδοξίας και ελπίδος που εκπέμπει η σημερινή εθνική εορτή. Το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι όπως τότε δεν εγκατέλειψε την πατρίδα μας μέσα στη σκληρή δοκιμασία της σκλαβιάς 400 χρόνων, έτσι δεν θα την αφήσει και σήμερα στην πολύ μικρότερη δοκιμασία της.