Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕKΑEΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΕΞ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΘΕΜΕΛΗ.


Την Κυριακή των Απόκρεω 19 Φεβρουαρίου 2017, ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, με αφορμή την συμπλήρωση δέκα ετών από την κοίμηση του εξ Ιστιαίας Ευβοίας καταγομένου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Θέμελη.

  Στην Θεία λειτουργία που προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συλλειτουργησε και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος και φυσικά ο προσκαλέσας όλους τους ανωτέρω, οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.


Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Θέμελη, τονίζοντας ιδιαίτερα και την στενή τους σχέση, λόγω της ευβοϊκής καταγωγής του μακαριστού Χρυσοστόμου.


Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Μητροπολίτη.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους και αναφέρθηκε και εκείνος στο έργο του μακαριστού προκατόχου του στην Καλαμάτα.


Αμέσως μετά, οι Αρχιερείς, Κληρικοί και πνευματικά τέκνα του μακαριστού Ιεράρχου μετέβησαν στο κοιμητήριο Καλαμάτας, όπου και τελέστηκε τρισάγιο επί του τάφου του.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός.