Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΡΗΓΙΝΟ.

Για την πανήγυρη του πολιούχου της νήσου Σκοπέλου, Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Ρηγίνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους συνεργατες του στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη και Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στη Σκόπελο την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου.

Την Παρασκευή ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις τοι Φιλανθρωπικού Συλλόγου υποστηρίξεως καρκινοπαθών και βαριά ασθενών «ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ», όπου έγινε δεκτός από τα μέλη του Συλλόγου και πληροφορήθηκε για τις δράσεις του από την πρόεδρο κ. Καφαντάρη. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τα συγχαρητήρια του για το έργο προσφοράς του Συλλόγου και βεβαίωσε τα μέλη του για την συναντίληψη και την συνεργασία εκ μερους της Ι. Μητροπόλεως και των Ενοριών της νήσου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έλαβε χώρα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ι. Μονή του Αγ. Ρηγίνου, όπου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε, ενώ έλαβαν μέρος οι συνοδοί Ιερείς του, Ιερείς εκ Σκιάθου και φυσικά της Σκοπέλου και πλήθος πιστών Σκοπελιτών, Σκιαθιτών, Ευβοέων και πολλών ακόμη, που ευλαβούνται και τιμούν την μνήμη του πανταχού προφθάνοντος Αγίου Ρηγίνου.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρεθηκε στον αγλωνα του Αγίου Ρηγίνου για την ορθή ομολογία της Πίστεως στην θεότητα του Χριστού, μέσα από την συμμετοχή του σε Συνόδους της Εκκλησίας, οι οποίες κατεδίκασαν την αίρεση του Αρείου.

Την επόμενη μέρα, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και, εν συνεχεία, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων πολλών Ιερέων και κήρυξε το θείο λόγο προς το πληθωρικό εκκλησίασμα, αναφερθείς στην τιμή προς τον Θεό διά των Αγίων της Πίστεως, η οποία συνιστά τιμή προς τον ίδιο τν άνθρωπο, τον οποίον διηκόνησαν οι Άγιοι με στόχο να τον οδηγήσουν στην Βασιλεία του Θεού.

Κατά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σκοπέλου Πρωτοπρεσβ. Νικόλαος Κασσανδριανός, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του, το ακοίμητο ενδιαφέρον του και για τη νήσο Σκόπελο, η οποία προσφάτως δοκιμάσθηκε από εντόνως ακραία καιρικά φαινόμενα με αντίκτυπο στην κοινωνία και το φυσικό κάλλος του νησιού, και τις ανάγκες των χριστιανών, αλλά και για την φιλότιμη και συνεχή φροντίδα του και για την πνευματική κατάρτιση των Χριστιανών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε  για τα αισθήματα του τον π.  Νικόλαο, ευχήθηκε εορτίως σε όλους τους Σκοπελίτες, στους κατ' όνομα εορτάζοντες και εορτάζουσες, ιδιαιτέρως στον πνευματικό του υιό και Εφημέριο του Λουτρακίου Αρχιμ. Ρηγίνο Νομικό, ευχαρίστησε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πανελληνια μετάδοση όλων των Ιερών Ακολουθιών, ενώ συνεχάρη τον παρόντα Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Χρήστο Βασιλούδη, τους συνεργατες του, αλλά και όλους τους Σκοπελίτες και Γλωσσιώτες, διότι με αφορμή το τραγικό γεγονός της κομήσεως ενός πεντάχρονου παιδιού, ματαίωσαν όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την συμμετοχή τους στην λύπη των συγγενών του και δείχνοντας πόσο σπουδαίο είναι να μπορεί να συμμετέχει ο ένας στη λύπη και τη χαρά του άλλου, κάτι που αποτελεί ουσιατσική και έμπρακτη εφαρμογή της εκκλησιαστικής ζωής.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία της Ι. Εικόνος και του Ι. Λειψάνου του Αγίου Ρηγίνου, από την Μονή του μέχρι τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό της Γεννήσεως Χριστού Σκοπέλου.

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Τζίτζης και Ι. Μητρόπολις Χαλκίδος