Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη Ιερά Μνήμη του Αγ. Δημητρίου Πολυούχου Θεσσαλονίκης.


Με την πρέπουσα ιεροπρέπεια και με κάθε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, τελέσθηκε το απόγευμα της 25ης Οκτωβρίου ε.έ., ο Μέγας Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή του Προστάτου και Πολιούχου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, εις τον μεγαλοπρεπέστατο φερώνυμο Ιερό Ναό της Αγιοτόκου πόλεως των Θεσσαλονικέων.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεον, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγον ομιλώντας επικαίρο περί του Αγίου, συνχοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ.κ. Νικόλαον, Τριπόλεως κ.κ. Θεοφυλάκτου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, Ηλιουπόλεως κ.κ. Θεοδώρου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Μιχαλουπόλεως κ.κ. Γεώργιον (Εκκλησία της Τσεχίας), Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, Χίου, Χαρών και Οινουσών κ.κ. Μάρκον, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου, Λύδδης κ.κ. Δημητρίου (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου και των  Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμονος, Θερμών κ.κ. Δημητρίου, Αμορίου κ.κ. Νικηφόρου, Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομον(Εκκλησία της Κύπρου) και Πέλλης κ.κ. Φιλούμενον (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων).

Μεταξύ του πλήθους πιστών που προσήλθαν ευλαβικά για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Επισκέψεως και τα Χαριτόβρυτα Λείψανα του Αγίου Δημητρίου, παρέστησαν πλήθος Ιερέων, Μοναχοί και Μοναχές εκ των Ιερών Μονών της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης,  οι Υφυπουργοί Εξωτερικών κ. Αμανατίδης Ιωάννης και Μακεδονίας Θράκης κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπρώσοποι  Περιεφεριάς Κεντρικής Μακεδονίας, και των λοιπών Αρχών του τόπου, του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης και της Ακαδημαϊκής Κοινότητος.