Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Σε λειτουργία το Φροντιστήριο Λειτουργικής γλώσσης στη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, 2016


Τον Αγιασμό ενάρξεως λειτουργίας του Φροντιστηρίου Λειτουργικής Γλώσσης, για το νέο Ιεραποστολικό έτος, τέλεσε την Δευτέρα 17/10, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Βόλου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος.
Πρόκειται για μία ποιμαντική πρωτοβουλία της Τοπικής μας Εκκλησίας, που αποσκοπεί στην προσοικείωση του λαού μας με την γλώσσα της Θείας Λατρείας και των Αγιογραφικών κειμένων.
Υπεύθυνη του Φροντιστηρίου είναι η Μοναχή Λαυρεντία, Φιλόλογος, αδελφή της Ιεράς Μονής Οσίου Λαυρεντίου Πηλίου, η οποία κάθε Δευτέρα, 8-9 μ.μ., θα αναπτύσσει και θα εξηγεί τα Παλαιοδιαθηκικά αναγνώσματα των Μεγάλων Εσπερινών του έτους.


Στην ομιλία του προς τους συμμετέχοντες ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία της Παλαιάς Διαθήκης στη ζωή της Εκκλησίας και την χαρακτήρισε «ισόκυρη με την Καινή Διαθήκη και την Αποκάλυψη, ενώ η μετάφραση των Εβδομήκοντα έχει παγκόσμια αξία». Σε άλλο σημείο ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «η Εκκλησία κρατά τη γλώσσα των κειμένων. Επιτρέψτε μου, όμως, κάποιες φορές να λειτουργώ ποιμαντικά. Ως Επίσκοπος έχω ευθύνη να μιλήσω στις ψυχές των ανθρώπων. Οφείλω να ρίξω το δίχτυ και πιο μακριά, εκεί που κανείς δεν ελπίζει, σε ανθρώπους που περιμένουν από εμάς το ελάχιστο, που μπορεί, όμως, να γίνει αφορμή να ξαναβρούν την πίστη και να βάλουν τον Χριστό στη ζωή τους. Είμαστε Ιεραπόστολοι, γι' αυτό δεν πρέπει να νιώσουμε ποτέ αυτάρκεις».
Τέλος, ευχαρίστησε από καρδιάς την Αδελφή Λαυρεντία για τον κόπο της διδασκαλίας και τους συμμετέχοντες για τον ζήλο της μάθησης.