Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Η Εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Νικησιάνης.

Με λαμπρότητα, εκκλησιαστική τάξη και πλήθος προσκυνητών εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου στην ομώνυμη γυναικεία Ιερά Μονή στη Νικήσιανη Παγγαίου.
Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, εσπέρας, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου με τη συμετοχή Ιερέων της περιοχής. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Τέλειος.

Το πρωί της κυριώνυμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθου και εν συνεχεία τέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων της Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσόστομο Μπένο.
Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εκήρυξε το Θείο Λόγο αναφερόμενος στον Άγιο Δημήτριο.
Στο τέλος της ακολουθίας και αφού ευχήθηκε προς τις σεπτές Μοναχές και τους ευλαβείς προσκηνητές τα δέοντα επί τη εορτή του Προστάτου της Μονής, ακολούθησε μοναστηριακή τράπεζα προς όλους.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την Θεία Λειτουργία: