Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Καστοριά (ΦΩΤΟ).

Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, ημέρα μνήμης του πρώτου Επισκόπου των Ιεροσολύμων Αγίου Ιακώβου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς.
Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Αθανάσιο Γιαννουσά, τους Εφημερίους του Ναού Αρχιμ. Στέφανο Σχοινά και Πρωτ. Φώτιο Λεβέντη και τους Διακόνους π. Ιάκωβο και π. Αγαθόνικο.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής για τη θεραπεία του δαιμονιζομένου των Γαδαρηνών και ανέλυσε τον στίχο του Ευαγγελίου «υπόστρεφε εις τον οίκον σου και διηγού όσα εποίησέ σοι ο Θεός».
Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ σημείωσε πως το νόημα του λόγου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και το μήνυμά Του και σήμερα στην εποχή μας είναι η ομολογία του ονόματός Του. Σε μια εποχή που κυριεύεται από την αθεΐα και την απιστία θα πρέπει να ομολογούμε την πίστη μας στον Χριστό.
Ομολογία του ονόματός Του στην οικογένειά μας.
Ομολογία του ονόματός Του στην κοινωνία μας.
Γι΄ αυτό και στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, ο Θεός δίνει Αγίους και θα δίνει Αγίους. Και Αγίους που μαρτυρούν, όπως στη Συρία, για την πίστη τους στον Ιησού Χριστό.
Και αυτοί που δεν μπορούν να συλλάβουν τον Θεό είτε με τη λογική τους είτε με την αριθμητική ή άλλο μέσο, τον τοποθετούν στο περιθώριο και δηλώνουν άθεοι και άπιστοι.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, προέτρεψε το εκκλησίασμα να ομολογούμε την πίστη μας στην κατ’ οίκον Εκκλησία που είναι η οικογένειά μας, τα παιδιά μας, μα και στην κοινωνία μας.
Να σημειώσουμε ότι πλήθος πιστών παρακολούθησε την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία των πρωτοχριστιανικών αιώνων, αποκτώντας μια διαφορετική λειτουργική εμπειρία.