Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ 24-9-2016.


Εκτύπωση E-mail
Η ΛΑΜΠΡΑ ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ
ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 24-9-2016
24092016_panagia_myrtidiotissa_17
24092016_panagia_myrtidiotissa_16
Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα όπως αρμόζει στην Παναγία μας, με την συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών από τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα, από κάθε γωνιά της Ελλάδος, αλλά και του εξωτερικού, τιμήθηκε η Προστάτιδα των Κυθήρων, Παναγία Μυρτιδιώτισσα.

Το χρονικό του εορτασμού ξεκίνησε την παραμονή της εορτής στις 23 Σεπτεμβρίου το απόγευμα όπου στο χώρο του μοναστηρίου, τελέστηκε Μεγάλος Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος συγχοροστατούντων των παρισταμένων ιεραρχών του Σεβ/του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμο και του Ποιμενάρχη μας κ.Σεραφείμ.
Ακολούθησε Ιερά αγρυπνία εις το Καθολικό της ευρέσεως της Εικόνας έως τις δύο το πρωί με πολλούς προσκυνητές.
Το πρωί ανήμερα της εορτής 24 Σεπτεμβρίου τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου.
panagia_myrtidiotissa_24092016_2
Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, πέριξ της Ιεράς Μονής υπό τους ήχους της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας και της Φιλαρμονικής Ποταμού.

panagia_myrtidiotissa_24092016_8
panagia_myrtidiotissa_24092016_7
Στις 12:00 το μεσημέρι, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων εγκαινιάστηκε το Μουσείο και η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μονής, ένας χώρος που φιλοξενεί εκθέματα μεγάλης θρησκευτικής ιστορικής αξίας.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρίσταντο, οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νησιού, ο βουλευτής Α' Πειραιά και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατσαφάδος, ο βουλευτής Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Κώστας Τσιάρας, ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Σταθάκης από την γειτονική Κρήτη μαζί με πάρα πολλούς κρητικούς, αλλά και πολλοί Βατικιώτες από τα γειτονικά Βάτικα και από την υπόλοιπη Λακωνία.
panagia_myrtidiotissa_24092016_1panagia_myrtidiotissa_24092016_4


Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο και ας μας έχει υπό την σκέπην της η Παναγιά μας η Μυρτιδιώτισα!!!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ LINK :
http://kithiraikanea.blogspot.gr/2016/09/blog-post_600.html#more