Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΕΛΕΙΩΘΕΝΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.


105 1320
Στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου ετέλεσε την Θ. Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χθες Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, 11 Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Εθνοϊερομαρτύρων Μητροπολιτών, Ιερέων, Διακόνων, Μοναχών και των Μαρτύρων ανδρών και γυναικών ως και «αρτιτόκων» βρεφών των μαρτυρησάντων εν Μικρά Ασία κατά τα έτη 1918-1922.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν, ο Παν/τος Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ροι, π. Ιωάννης Δελημπαλτάς και π. Γρηγόριος Μεντζελόπουλος, ο νέος Εφημέριος του Ι. Ναού π. Δημήτριος Στεργιόπουλος και οι Διάκονοί του.
Τον Πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε η εκπαιδευτικός κ. Βέτα Ρέλλου, η οποία αναφέρθηκε στο ιστορικό πλαίσιο της Μικρασιατικής Καταστροφής, καθώς και στον βίο και τα μαρτύρια των Αγίων Εθνοϊερομαρτύρων, όπως του Αγίου Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης και των άλλων Αγίων Επισκόπων και Κληρικών, που αρνήθηκαν να προδώσουν την Πίστη και την Πατρίδα τους.
Στο Κήρυγμά του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, εκτός των άλλων, τόνισε την αναγκαιότητα, ιδίως στην σημερινή εποχή, να γνωρίζουμε την Ιστορία μας, ώστε να μην πέφτουμε θύματα της διαστρέβλωσης της. Επιπρόσθετα, νουθέτησε τους Πιστούς να αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις όχι με σιωπή και ανεκτικότητα αλλά με πατριωτική αντίδραση, με αγωνιστικό φρόνημα και με Πίστη στον Θεό ώστε να μας φωτίζει να υπερασπιζόμαστε τα Ιερά και τα Όσια της Ελληνορθόδοξης παράδοσης μας. Στον επίλογο του κηρύγματός του ευχήθηκε στον νέο Εφημέριο του Ι. Ναού π. Δημήτριο Στεργιόπουλο, υγεία και πνευματική καρποφορία στα νέα του καθήκοντα, ζητώντας παράλληλα από τους Πιστούς να τον περιβάλλουν με σεβασμό και αγάπη.
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους απανταχού της γης τελειωθέντες Μικρασιάτες.