Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά τον Φιλόλογο - Συγγραφέα Κων/νο Γανωτή.

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2016


Τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιήσει ο Φορέας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ - για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» το Σάββατο 24/9, στις 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (Ανθ.  Γαζή και Κ. Καρτάλη), για τον Βολιώτη Φιλόλογο και Συγγραφέα Κωνσταντίνο Γανωτή.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται ως ελάχιστο δείγμα του σεβασμού, της αναγνώρισης και της τιμής που η τοπική μας Εκκλησία και η γενέθλιος πόλη οφείλουν στο πρόσωπό του. Προσδοκία όλων είναι να φωτιστεί κάθε πλευρά του πολύμορφου έργου του πνευματικού ανδρός Κωνσταντίνου Γανωτή, μέσα από εμπεριστατωμένες εισηγήσεις καταξιωμένων Ιεραρχών και ανθρώπων της καθημερινής δράσης, αλλά και βιωματικές ενθυμήσεις των συνεργατών και μαθητών του, οι οποίοι τον γνώρισαν προσωπικά και διδάχτηκαν από αυτόν.
Τον αγωνιστή και ξεχωριστό τούτον «εργάτη του πνεύματος», θα τιμήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, απονέμοντάς του  τον Χρυσό Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Παράλληλα, θα αναφερθεί στην γνωριμία, την συνεργασία του και την προσφορά του Κωνσταντίνου Γανωτή στην τοπική μας Εκκλησία.
Για το έργο και την τεράστια συμβολή του τιμώμενου συγγραφέα στην Ελληνική Παιδεία θα μιλήσουν δύο πολύ γνωστοί και καταξιωμένοι στον τομέα τους άνθρωποι της προσφοράς και της δράσης. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης κ. Παύλος και ο κ. Νικόλαος Σαμπαζιώτης, Σύμβουλος Επικοινωνίας και υπεύθυνος των «Εκδόσεων Αρχονταρίκι».
Εξαιρετικής σημασίας και συναισθηματικής αναφοράς είναι και η μουσική εκδήλωση που θα πλαισιώσει την τιμητική εκδήλωση. Τα παιδιά του τιμώμενου Συγγραφέα, ο π. Γεώργιος και Στέφανος Γανωτής, θα παρουσιάσουν ένα εξαίρετο μουσικό πρόγραμμα.
Στην είσοδο του Πν. Κέντρου θα λειτουργήσει Έκθεση των δεκάδων βιβλίων που συνέγραψε ο Κωνσταντίνος Γανωτής.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Διευθυντής του Ρ/Σ τις Ι.Μ.Δ. «Ορθόδοξη Μαρτυρία», δημοσιογράφος Νίκος Βαραλής
Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
Ο Κωνσταντίνος Σταύρου Γανωτής γεννήθηκε στον Βόλο το 1933 και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διετέλεσε επί διετία βοηθός στην έδρα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Υπηρέτησε ως φιλόλογος σε γυμνάσια της Κύπρου, της Εύβοιας και ως γυμνασιάρχης στα γυμνάσια Κερατσινίου και Κολωνού.
Το 1983, μετά την κατάργηση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών στα γυμνάσια, ίδρυσε τα λεγόμενα "κρυφά σχολεία" σε Ιερούς Ναούς του Κολωνού, όπου με τη συνεργασία της συζύγου του Ειρήνης Πολυκρέτη και άλλων συναδέλφων διδάχτηκαν τα αρχαία ελληνικά με τρόπο και επιλογές κειμένων, που απετέλεσαν πρότυπο για τη σύνταξη των εγχειριδίων, με τα οποία επανήλθε η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στα γυμνάσια.

Διετέλεσε συνεργάτης των Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Πειραϊκής Εκκλησίας. Ομιλεί τακτικά σε πνευματικές συγκεντρώσεις των Ιερών Ναών Άγιου Ανδρέου, οδού Λευκωσίας και Όσιας Ξένης Κάτω Πατησίων, καθώς και σε σχολές γονέων σε διαφόρους Ιερούς Ναούς των Αθηνών και της επαρχίας.
Ως μέλος της επιτροπής διδασκαλίας της Εκκλησιαστικής γλώσσας, συνέταξε αναλύσεις λειτουργικών κειμένων για την διδασκαλία της λειτουργικής γλώσσας. Τέλος, μεταξύ άλλων βραβεύσεων, τιμήθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου για το έργο του στην ερμηνεία και διδασκαλία της λειτουργικής γλώσσας.