Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΕΤΟΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2α ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 21.00’ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ.


Γίνεται γνωστό ότι τήν Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ε. ε., ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτου των Δικαστικών Λειτουργών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος άγει τα ονομαστήριά του.

Κατά την καθιερωμένη από ετών τάξη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα γιορτάσει την ονομαστική του εορτή με Ιερά Αγρυπνία, που θα τελεσθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ε. ε. και από ώρας 21.00’ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, χωρίς περαιτέρω εορταστικές προς τιμήν του κοσμικές εκδηλώσεις και χωρίς να δεχθεί επισκέψεις εκ μέρους του Ποιμνίου του στο ανακαινισμένο Επισκοπείο.
Στην περί ης ο λόγος εόρτια Ι. Αγρυπνία θα τεθούν σε προσκύνηση τα Λείψανα του Αγίου Διονυσίου, που φυλάσσονται στην Ι. Μητρόπολη, και καλούνται οι Δικαστικοί Λειτουργοί του Νομού μας να τιμήσουν με την παρουσία τους τον εορταζόμενο Προστάτη τους Άγιο Διονύσιο, τον οποίο άγρευσε στην Αληθινή Πίστη ο Απόστολός μας Άγιος Παύλος. Ιερό καθήκον όμως υποχρεώνει όλους μας, τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές αδελφότητες καί τους ευσεβείς Χριστιανούς της Κορινθίας μας να προσέλθουμε και να συμπροσευχηθούμε για την συνεχιζόμενη πολυποίκιλη κρίση, που μαστίζει την Χώρα μας, την απρόσκοπτη λειτουργία του Δικαστικού Οργανισμού αλλά και για την υγεία και μακροημέρευση του ακούραστου Ποιμενάρχη μας, ο οποίος εφέτος συμπλήρωσε 10 έτη πολυσχιδούς, γόνιμης καί καρποφόρου διακονίας στο πηδάλιο της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεώς μας και αναλώνεται για την πνευματική οικοδομή όλων μας που αποτελούμε το Θεόθεν εμπεπιστευμένο Ποίμνιό του.