Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΜΑΝΑ KAI BINTEO.

Με κάθε λαμπρότητα η Νέα Κίος τίμησε  την Παναγία την Θεομάνα στον ομώνυμο Ιερό ναό όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Ο Πάνσεπτος Ιερός Ναός «Θεομάνας – Οδηγητρίας» Νέας Κίου θεμελιώθηκε το 1952 και εγκαινιάστηκε το 1953 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Χρυσοστόμου Α' Ταβλαδωράκη. Ανεγέρθηκε με πολλή ευλάβεια και με δαπάνη υπό του ευσεβούς Κιώτη Εφοπλιστή Αποστόλου Κιουζέ Πεζά. Με την προτροπή του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Χρυσοστόμου Β' το 1975 έγινε Ενοριακός. Η προσωνυμία «Θεομάνα» της Υπεραγίας Θεοτόκου παραπέμπει στον ομώνυμο Ιερό Ναό της «Θεομάνας» της Παλαιάς Κίου της Μικράς Ασίας. Ο Ναός πανηγυρίζει κατά την Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 23 Αυγούστου.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος  Νεκτάριος πλαισιωμένος από Ιερείς από την περιοχή του Άργους και του Ναυπλίου.  Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου , ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. 
 Στους εορτασμούς  παραβρέθηκαν οι βουλευτές,  Γ. Ανδριανός  και Γ.Μανιάτης, ο δήμαρχος Άργους  Μυκηνών , ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α.Χειβιδόπουλος, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Β.Σιδέρης και Φ. Στεφανόπουλος , αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Άργους Μυκηνών , η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου  Κρίγγου, η περιφερειακή σύμβουλος Παναγιωτοπούλου,φορείς του Νομού , οι στρατιωτικές αρχές του Δήμου κα.