Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ Ι.ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΩΤΙΣΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ Ι.ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΩΤΙΣΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Την Δευτέρα 15η Αυγούστου η Εκκλησίας μας εόρτασε την Εορτή της Κοιμήσεως  της Θεοτόκου και την Μετάστασή Της εις τους ουρανούς και ο Ορθόδοξος κόσμος της Ξάνθης τίμησε για μιά ακόμη φορά με την δέουσα πνευματική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια την Πνευματική Του Μάνα την Παναγία.

Επίκεντρο του Εορτασμού , η Ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας , η οποία βρίσκεται Βορειοανατολικά της Ξάνθης, στις παρυφές του ορεινού όγκου της Ροδόπης σε εξαιρετικά θαυμάσια θέση, με θέα πρός τον κάμπο της Ξάνθης, πάνω ακριβώς απο την συνοικία Σαμακώβ. Το μοναστήρι αυτό καθ” όλη την διάρκεια του χρόνου και μάλιστα τον δεκαπενταύγουστο – αν και το καθολικό του είναι άφιερωμένο στα Εισόδια της θεοτόκου – γίνεται τύπος πανθρακικού προσκυνήματος.
Την Κυριακή 14η Αυγούστου 2016 , στις 7:00 το απόγευμα , εψάλλει ο Εσπερινός της Εορτής , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμονος και με την συμμετοχή του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Ανθίμου , των Πατέρων της Μονής , των Στρατιωτικών και Πολιτικών Αρχόντων του Τόπου και πλήθος Χριστιανών οι οποίοι καθ” όλη την νύχτα προσέρχονταν στην Ιερά Μονή για να επικαλεστούν και να ζητήσουν την Χάρη και το Έλεος της Παναγίας . Προηγήθηκε του Εσπερινού η Λιτάνευσις του Ιερού Επιταφίου εντός του αύλειου χώρου της Μονής , ενώ πρίν το τέλος της Απολύσεως του Εσπερινού , εψάλλησαν τα Εγκώμια προς την Παναγία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων στο Κήρυγμα Του αναφέρθηκε στην Μορφή και τον Ρόλο της Παναγίας ως Πνευματικής Μητέρας των Χριστιανών .
Στις 11: 00το βράδυ τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία για την Εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας , με την συμμετοχή πλήθους Χριστιανών στην Θεία Μετάληψη του Σώματος και Αίματος του Χριστού.
Την Κυριώνυμο ημέρα της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου , εψάλλει ο Όρθρος της Εορτής και η Θεία Λειτουργία , ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος.